Aangesloten bij het KNGF
Praktijk telefoon: 075-6310765

Openingstijden van de praktijk zijn:
maandag 07.30 – 18.00 uur
dinsdag 07.30 – 18.00 uur
woensdag 07.30 – 13.00 uur
donderdag 07.30 – 18.00 uur
vrijdag 07.30 – 18.00 uur

Bechterew

De ziekte van Bechterew of spondylitis ankylopoetica is een chronische ontstekingsziekte van bepaalde gewrichten. Vooral de gewrichten in de wervelkolom raken ontstoken, maar ook bij het borstbeen en in armen of benen kunnen ontstekingen ontstaan. Verder komen ook oogontstekingen relatief vaak voor bij de ziekte van Bechterew. De ontstekingen gaan over, maar ze kunnen in de wervelkolom beschadigingen veroorzaken waardoor de ruggengraat minder flexibel wordt. Klachten zijn pijn, stijfheid onder in de rug en toenemende verstijving van de wervelkolom. De klachten treden vooral ’s nachts en ‘s ochtends op.

De prognose (het toekomstbeeld) van deze ziekte is betrekkelijk gunstig. De ziekte is niet te genezen, maar met een goede behandeling zijn de klachten goed te beperken.

De aandoening komt vrij veel voor; ongeveer twee op de duizend mensen heeft er last van. Bij mannen komt de ziekte tien keer vaker voor dan bij vrouwen. De eerste verschijnselen komen meestal rond het vijfentwintigste jaar. Waarschijnlijk speelt erfelijkheid een rol, want in families van iemand met Bechterew komt de ziekte veel vaker voor dan gemiddeld.

Bron: www.degezondstegids.nl